Автобусът край Бяла е изгорял за 5 минути

1
Огнеборците все пак са успели да предотвратят взрив на резервоара
Огнеборците все пак са успели да предотвратят взрив на резервоара Видео: Русе Медиа

Турски автобус изгоря тази сутрин на пътя Русе-Бяла.

По време на инцидента в него са били само тримата шофьори, които са успели да се спасят. Автобусът е идвал от Истанбул към Букурещ, откъдето да вземе пътници за първия си курс тази сутрин.

Пожарът е избухнал малко след 4:30 тази сутрин на завой на Беленския баир, пише Русе Медиа. Единият от шофьорите тъкмо е легнал да поспи на задната седалка, когато усетил миризма на изгоряло в задната част на автобуса. Сигнализирал колегите си и те спрели да видят какво става.

Минута по-късно автобусът пламнал и за около пет минути изгорял напълно.

Шофьорите се опитали да угасят сами огъня с пожарогасители, но без успех. На помощ им се е притекъл водач от преминаващ бус, който е подал сигнал на тел.112. До идването на пожарната автобусът е изгорял напълно, но огнеборците са предотвратили взрив на резервоара, който е бил пълен с един тон гориво.

По първоначални данни причината е късо съединение, въпреки че автобусът е нов, произведен 2013 г., и е минал технически преглед. Има и пълна застраховка. Той е на нова фирма, която е трябвало да извършва курсове по редовна линия между Букурещ и Истанбул. Днес е трябвало да стартира официално дейността й.

Шофьорите са благодарни, че няма пострадали и че са били без пътници.

Представяте ли си, ако бяхме с 50 души вътре, които спят по това време сутрин, какво можеше да се случи“, споделя единият от водачите Айли Сали.

Заради инцидента движението в участъка е затруднено. Очаква се през деня изгорелият автобус да бъде издърпан от пътя, за да се освободи трафика.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари