Австралия забранява електронните цигари

0
Правителството ще забрани вноса на изпарители без лекарско предписание
Правителството ще забрани вноса на изпарители без лекарско предписание

Правителството ще забрани вноса на изпарители без лекарско предписание

Данъкът върху тютюневите изделия в Австралия ще бъде увеличен от порядъка на милиарди долари през следващите 4 години. Правителството на страната предприе строги мерки срещу употребата на електронни цигари.

Пушенето на такива за развлечение ще бъде забранено, като част от усилията за предотвратяване на пристрастяването на следващото поколение към никотина, предаде Euronews Bulgaria.

Изпарителите съдържат повече от 200 химикала, които не попадат в белите дробове. Някои от тези химикали се съдържат в лакочистителя за нокти и препаратите за унищожаване на плевели. Точно както направи с пушенето на обикновени цигари, големият тютюнев бизнес взе още един продукт, предизвикващ пристрастяване, опакова го в лъскава опаковка, добави сладки аромати и създаде ново поколение никотинови наркомани. Младите вейпъри са три пъти по-склонни да започнат да пушат, така че не е чудно, че младежите под 25 години са единствената група от населението, при която броят пушачите действително нараства. Това трябва да приключи.

Марк Бътлър – министър на здравеопазването на Австралия

Данъкът върху тютюневите изделия ще бъде увеличен с 5% на годишна база, считано от септември, или общо увеличение от 3.3 млрд. австралийски долара за срок от 4 години, поясни Бътлър.

Правителството има за цел да забрани всички е-цигари за еднократна употреба, които често се предлагат с плодови аромати. Освен това да забрани вноса на изпарители без лекарско предписание и да ограничи нивата на никотин, като се стреми да ограничи продажбата на вейпъри.

Около 22% от австралийците на възраст 18-24 години са използвали електронна цигара или устройство за изпаряване поне веднъж, сочат данни от миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари