Аудио пътеводител с 1 500 туристически обекта представиха в Русе

0
220 са туристическите обекти от Русенска област, които намират място в новия пътеводител
220 са туристическите обекти от Русенска област, които намират място в новия пътеводител Видео: БНТ

Русенската търговско-индустриална камара и нейни партньори от Румъния и България са създали аудио пътеводител с 1 500 туристически обекта.

Те се намират на територията на трансграничните общини в двете държави. Към пътеводителя има и печатно издание, илюстрирано със снимки.

220 са туристическите обекти от Русенска област, които намират място в новия пътеводител. Любопитната информация за тях е на три езика - български, румънски и английски.

Стела Дионисиева - експерт в Русенската търговско-индустриална камара: Накрая тези обекти бяха групирани в пет основни тематични групи - култура и история, религия и поклоннически туризъм, забавления и развлечения, спорт, здраве и спа туризъм.”

Туристите, които решат да посетят на място Ивановските скални църкви например, могат да изслушат аудио беседата за тях, след като се запознаят със съответния код. Той е поставен на специална табела на входа на обекта. В печатното издание на пътеводителя са включени 800 туристически атракции от България и 700 от северната ни съседка. Те също са обозначени в него със съответния четирицифрен код. При набирането му по телефона започва и беседата.

Аудиопътеводителят има и мобилно приложение.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари