Атанасова: Приех с ясното съзнание за отговорността, която ще нося

0
Като председател Атанасова щяла да разчита на експертизата и на всички неправителствени организации за дебата относно промените в частта съдебна система
Като председател Атанасова щяла да разчита на експертизата и на всички неправителствени организации за дебата относно промените в частта съдебна система Снимка: БГНЕС

Към Комисията ще има експертен съвет от всички професионални организации и представители на академичната общност

"Приех да съм председател на Времената анкетна комисия за Конституцията с ясното съзнание за отговорността, която ще нося", изтъкна народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание. Тя посочи, че комисията няма функция на Велико народно събрание /ВНС/ и не може да променя Конституцията, а е създадена с цел да обсъди максимално прозрачно и експертно всички предложения, уточнява Tribune.bg.

„Имам намерение да поканя всички, които имат предложения или становища. Ще предложа създаването на експертен съвет към Комисията, в който да участват представители на всички професионални организации на юристите и представители на академичната общност“, ангажира се Десислава Атанасова. Като председател тя ще разчита на експертизата и на всички неправителствени организации за дебата относно промените в частта съдебна система.

Смятам, че това ще е отговор на констатациите в доклада за върховенството на правото. Ще поканя всички извънпарламентарни партии и сдружения отново за дебат и за размяна на мнения и становища", обеща депутатката от Дулово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари