Проф. Гайдарски за проекта на Конституция: ГЕРБ печели време

0
Според проф. Гайдарски е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание
Според проф. Гайдарски е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание Видео: bTV

"Най-големите поддръжници на Борисов са коалиционните му партньори, защото повече няма да припарят до парламента", твърди професорът

"С предложения проект на Конституция ГЕРБ се опитва да печели време". Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ проф. Радослав Гайдарски от БСП, който беше депутата в VII Велико народно събрание.

"Това е начин да се забави оставката на правителството. Виждате, че те предложиха много начини, не само промени в конституцията. Много от стачкуващите в момента са поддръжници на идеята за нов основен закон. Затова ползват този момент. Смятаха, че ще намерят поддръжници сред протестиращите. Мисля, че точно тук сгрешиха – хората разбраха, че това е едно квазиискане“, коментира проф. Гайдарски.

По думите му основните поддържници на Бойко Борисов в момента са неговите коалиционни партньори – ВМРО и НФСБ, защото има е ясно, че няма да припарят до Народното събрание.

Според проф. Гайдарски е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание.

На въпроса дали е възможно разцепление в БСП при гласуването на проектоконституцията и свикването на Велико народно събрание той отговори: „Гладна кокошка просо сънува“ .

Той коментира оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов с думите: „Много трудно човек може да разбере какво става. Навсякъде се говори, че след като Данаил Кирилов е станал министър, значи всеки може – нивото е паднало толкова ниско“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Излязох на балкона да изпуша един джоинт. Съседа ме видял и извика полиция. Пристигнаха и ме питат:
- Къде е тревата?
- Изпуших я всичката.
- А от къде я взе?
- От съседа!
Сега претърсват неговия апартамент!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари