Атанас Пеканов: Асен Василев закри ресора ми и иззе всички еврофондове, ще загубим милиарди

0
Бившият вицепремиер смята, че страната ни ще претърпи сериозни загуби, заради алчността на определени политически субекти
Бившият вицепремиер смята, че страната ни ще претърпи сериозни загуби, заради алчността на определени политически субекти Снимка: bTV / стоп кадър

Бившият вицепремиер смята, че страната ни ще претърпи сериозни загуби, заради алчността на определени политически субекти

През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за приемането ни в еврозоната. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият вицепремиер в служебните кабинети Атанас Пеканов.

Според мен правителството не направи достатъчно, за да бъдем приети в еврозоната. В доклада на МВФ от миналата седмица се казва, че водената фискална политика е прекалено експанзивна – прекалено ударно се раздават пари и това помпа инфлацията“, поясни той.

Според Атанас Пеканов увеличение на пенсиите трябва да има, но би било добре да се затегне фискалната политика за определени групи от хора у нас, за да се постигне по-малък дефицит.

Той коментира и дали от президентството са му звъняла и са го канили за служебен министър. „Не, никой не ми се е обаждал. Моят ресор беше закрит от Асен Василев, който иззе всички еврофондове при себе си и вероятно сега ще загубим милиарди, защото нищо не се случи нито по Плана за възстановяване и устойчивост, нито по другите теми, свързани с европейското финансиране“, поясни той.

Бившият вицепремиер смята, че страната ни ще претърпи сериозни загуби, заради алчността на определени политически субекти, които искаха властта, но не успяха да се справят с нея. Според него европейското финансиране е по-скоро политика, отколкото чисти цифри.

От голяма алчност – когато искаш всичко да е при теб, не можеш да се справиш с нищо. Има много задачи за вършене и аз винаги съм казвал, без значение дали е Асен Василев или друг, че бюджета на държавата и еврофондовете са две различни неща и не бива да се поверяват само на един човек“, поясни още той.

Атанас Пеканов допълни, че Румен Радев стриктно спазва законите и процедурите, но след конституционните промени никой не знае какво следва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Отмъстителноста на педераса е легендарна. Най-озлобените същества са педерастите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари