Атанас Пеканов: Няма да се орязват пенсии и помощи

0
Двете най-проблемни теми са енергетиката и върховенството на закона
Двете най-проблемни теми са енергетиката и върховенството на закона

Двете най-проблемни теми са енергетиката и върховенството на закона

Пенсии, социални помощи и данъчни облекчения няма да бъдат орязвани. Това заяви категорично вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на „Здравей, България” по NOVA. Коментарът му дойде по повод изказване на бившия финансов министър Асен Василев.

„В предизборна кампания всички политици защитават своята позиция. България по принцип трябва да прави повече за повишаване на доходите и това беше важна стъпка, която редовният кабинет предприе. Бюджетът за тази година, така или иначе, е приет, а този за 2023 г. ще бъде предложен в края на октомври”, заяви Пеканов. И допълни, че служебният кабинет няма да участва в тази дейност.

По отношение на парите за България по Плана за възстановяване и устойчивост Пеканов призова следващият парламент възможно най-бързо да приеме реформите, които Европа настоява да направим.

Двете най-проблемни теми са енергетиката и върховенството на закона. Заложихме промени и сега те трябва да бъдат изпълнени. За да получим парите, са необходими мерки в сферата на съдебната реформа. Следващата седмица ще бъдат представени предложенията на служебния кабинет в тази сфера - общо 11 законопроекта”, обясни Пеканов.

Той съобщи още, че страната ни ще получи най-малко 500 млн. евро като финансиране от Брюксел заради енергийната криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари