Асен Василев: Имаме 1 милиард допълнително за общински проекти

0
Финансовият министър очаква дефицитът да е 2,5%, а не 3%
Финансовият министър очаква дефицитът да е 2,5%, а не 3% Снимка: Асен Василев / Facebook

Финансовият министър очаква дефицитът да е 2,5%, а не 3%

Предварителни данни за изпълнението на бюджета показват, че дефицитът ще бъде по-нисък от планираното, каза министърът на финансите Асен Василев след среща в Народното събрание с председателя на Комисията по външна политика Бойко Борисов. "Очаквам дефицитът да е 2,5%, а не 3%. Така ще останат 1 млрд. лева, които можем да използваме тази година, за да си помогнем за догодина за общинските проекти", допълни той.

"Имаме 1 млрд., с който да си помогнем за догодина по общинските проекти и дефицит от 2,5%, което опровергава всички черни сценарии за това, че държавата ще фалира", каза още министърът на финансите.

Според Василев, тези данни дават основание от гледна точка на еврозоната да се каже, че критерият за дефицит е напълно покрит тази година.

"Знаете, че както е планиран бюджетът за догодина, също в рамките на Маастрихтския критерий и от тази гледна точка нямаме проблеми и единственото, което остава е критерият за инфлацията", обясни Василев. Той допълни, че до голяма степен инфлацията е внос в България и идва по линия на храни и енергоизточници. Според Асен Василев, юни- юли догодина се очаква страната ни да покрие и този критерий, тъй като цените намаляват, и така спокойно да влезем в еврозоната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    фена на Путин
    Подмолен педерасте ! Северна България и Южна са като Северна Корея и Южна. Отдели за педерастофилските райони. И без твоите пари ще минем.
  • 3
    1
    русенец
    Кокорчо, педерастче мамино! Ако всички доходи , данъци и вземания от общините не отиваха в София, а оставаха в тях, то нямаше да има нужда общините да зависят от благоволението на един педал, нито пък да ни се налага да издържаме толкова търтеи в София. И далавераджии съжо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари