Асен Василев: Бюджетът за култура е увеличен, не виждам за какво протестират!

2
Исканията на протестиращите културни дейци не могат да бъдат удовлетворени, каза финансовият министър
Исканията на протестиращите културни дейци не могат да бъдат удовлетворени, каза финансовият министър

Исканията на протестиращите културни дейци не могат да бъдат удовлетворени, каза финансовият министър

"Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на заплатите при пет процента предвидена инфлация, това очевидно няма да се случи."

Това коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен Василев. Поводът за коментара са протестите на заетите в сектор "Култура".

В парламента Асен Василев се срещна с председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев за уточняване на графика, по който ще бъдат приети законопроектите, свързани с бюджета за догодина.

"Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година - над 50 млн. лв. са за сценични изкуства и с 28,5 млн. лв. за музеи, читалища и библиотеки. Не виждам за какво протестират", каза министърът, предаде БТА.

По-рано днес под наслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" културни дейци от София и страната протестираха пред сградата на Министерството на културата с искания за законови промени, които да гарантират увеличение на бюджета за култура.

Културните дейци от Русе бяха сред протестиращите:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Софи
    Нали са увеличили заплатите си,защо. мрьнкате,търтеи,голяма част от тях,са едни пишман артисти,пьлна скука
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари