Асен Василев: Тази година няма да има увеличение на заплатите в МВР

0
Министерският съвет прие Бюджет 2023
Министерският съвет прие Бюджет 2023

Министерският съвет прие Бюджет 2023

МС прие и изпрати към НС Закона за държавния бюджет за 2023г. параметрите са ясни- инфлация 8,7% за годината, 1,8% БВП и 3 % дефицит. Запазени са социалните плащания, прецизирани са капиталовите разходите, завишени са приходите, така че те да отговарят на ръста на брутното вътрешно потребление”.

Това заяви финансовият министър Асен Василев, цитиран от пресцентъра на министерството.

Единственото ново, което се прие бе изменение в стратегията за управление на държавния дълг като общият дълг за 2023г. е намален спрямо предишния дълг- 7,5 млрд. от които 3 млрд. са плащани по стари дългове, така че 4,5 млрд. е новият дълг, който вземаме и той е 22% към БВП”, заяви още Асен Василев.

Финансовият министър уточни, че парите след евентуалната продажба на двата реактора на АЕЦ-Белене няма да имат отношение към приходите и съответно дефицита на бюджета.

Относно увеличаването на заплатите на полицейските служители Асен Василев поясни, че миналата година с актуализацията заплатите в МВР са били вдигнати с 20 %. “Политиката по доходите на служебния кабинет, която ние запазихме, да се вдигнат с 10% заплатите на тези, които не са получили увеличение миналата година, а МВР са получили 20% увеличение, тази година няма да има увеличение”, коментира финансовият министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Герберастките боклуци с униформички започвата да клатят Държавата! На който не му изнася да отива в частния сектор да работи като роб, а не да си клати краката по цял ден и накрая да вземе 20 заплати на куп! То не е като да биеш деца зад колоните на МС!
  • 4
    3
    Русенец
    Стига сте им наливали пари на тия тюмбели полицаите - каква работа вършат? КАТ ли въведе контрол по улиците и намали жертвите на катастрофите, хвана пияните и дрогирани шофьори или спря гонките по булевардите? Хванаха крадци и изнасилвачи, разкриха извършители на битови кражби или тел. измамници или автокрадците? За какво искат още пари да дремят в патрулките ли?
  • 6
    2
    112
    Хайде ,който не му стиска да напусне ! Да видим колко ще напуснат ! Ами НИКОЙ !
  • -10
    1
    Гошо куче лошо
    Полицаите са получили сигурно звън в ушите от плямпането на това копеленце. Сигурен съм, че той нито живее с подобни пари и нито се излага ежечасно на риск.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари