Асен Василев: Бюджетът цели връщането на младите хора у нас

1
Доходите в България растат най-бързо в целия ЕС, отсече финансовият министър
Доходите в България растат най-бързо в целия ЕС, отсече финансовият министър Снимка: Министерство на финансите

Доходите в България растат най-бързо в целия ЕС, отсече финансовият министър

След като се отчете ефектът от инфлацията, доходите в България растат най-много в Европейския съюз, обяви министърът на финансите Асен Василев при представянето на проекта на Бюджет 2024-а. Василев представи подробно параметрите на финансовата рамка, която е изчислена при средногодишна инфлация от 4,8 на сто. Според министъра най-вероятно тя ще е по-ниска, като прогнозата е на базата на хода и от последните два месеца, предаде БНР.

Бюджетът залага много политики, ориентирани към семействата с деца и цели връщането на младите хора у нас, стана ясно още от изказването на министъра:

"За да расте българската икономика, трябва да има инвестиции, но другото важно нещо е, че трябва да има адекватно заплащане. И доходите в две много трудни години - след Covid и кризата, свързана с войната в Украйна и енергийната криза - в България доходите, след като се отчете ефектът на инфлацията, растат най-бързо в целия ЕС".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Хасан педала
    Хасанееее, хасанееее освен че си педерас си ПСРОЗ ПРЕДЕРАСТ!!!!
  • 5
    2
    дд
    Палячо кой млад ще върнеш с 1000 лв заплата я отвори обяви да видиш за другите страни по колко заплати им предлагат в български сайтове че те не останаха медицински сестри строителни работници хората вземат от 5000 до 10000 лв на месец
  • 12
    1
    Ха-ха-ха
    Аре ве, смешник, верваш ли си като ги говориш тия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари