Асен Василев: България има най-евтиния бензин на колонка в ЕС

0
"Имаме също така цена на електроенергията, която е същата като 1 юли миналата година – това никъде в ЕС го няма", заяви Василев
"Имаме също така цена на електроенергията, която е същата като 1 юли миналата година – това никъде в ЕС го няма", заяви Василев Снимка: Фейсбук

Властта ще се фокусира върху инфлационният натиск по сектори, в момента е по линия на хранителната верига и продоволствието

"Всичко трябва да бъде пресметнато конкретно и да се излезе с антикризисен пакет, който не е на парче и точно там, където в момента очакваме най-много инфлационен натиск. В енергийната сфера до голяма степен беше овладян. България има най-евтиният бензин на колонка, имаме също така цена на електроенергията, която е същата като 1 юли миналата година – това никъде в ЕС го няма". Това заяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред журналисти, цитиран от Дарик радио. 

"Цените на газа за битовите потребители имаше доста големи компенсации, за небитовите потребители на ток също. Най-големият инфлационен натиск идва по хранителната верига и продоволствието и там трябва да се насочат мерките. В по-дългосрочна перспектива по-голям инфлационен натиск ще дойде по линията на металите", прогнозира финансовият министър.

Вицепремиерът уточни, че кабинетът няма да иска промяна на плоския данък у нас и увери, че въпреки инфлацията, няма амбицията да се променя бюджетното салдо, поне на този етап.

По думите му, трябват още 1 - 2 седмици, за да може да се изготви подобен пакет, но някои неща трябва да се съобразят с общоевропейски регулации, като например акцизите на горивата - България е на минимално определения праг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Дизел
    В Унгария горивото е х 2.50-2.60 лв/литър
  • 8
    3
    мммм
    Кокорчо, в България можеш да си купиш най-малко количество бензин с една минимална заплата, сравнено с целия ЕС , както и с някои държави извън ЕС
  • 6
    2
    Рррр
    Ти какъв педал мазен си вземай и оня гела и се махайте!!
  • 14
    1
    Санди
    Абе Кокорчо,в България пък имаме най ниските заплати и пенсиине само в Европа но дори сред някои Африкански страни! Какво има да кажеш?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари