Асен Меджидиев: Увеличението на заплатите в здравеопазването не е осигурено

1
Служебният здравен министър определи поведението на предишното правителство като PR-акция
Служебният здравен министър определи поведението на предишното правителство като PR-акция Снимка: БГНЕС

Служебният здравен министър определи поведението на предишното правителство като PR-акция

"Обещаното и разписано увеличение на заплатите в здравеопазването не е било финансово осигурено от предишното правителство нито за болниците, нито за спешната помощ". Това каза служебният здравен министър Асен Меджидиев в Сандански, по време на медицински форум, предава БНР.

Подписаният Национален рамков договор в здравеопазването и заповедта на предишния здравен министър на практика ще отпаднат след второинстанционното решение на Върховния административен съд, заяви министър Асен Меджидиев. Той определи поведението на предишното правителство като PR-акция:

"Факт е, че са недостатъчно оценени и лекари, и медицински сестри. Нашият служебен кабинет е от два месеца, но ще го кажа в прав текст: В предишния кабинет предишният министър на финансите съвместно с министъра на здравеопазването направили са пиар-акцията да кажат: "Ние вдигаме заплатите!" Да, но нито е даден финансовия ресурс, да не кажа, знаете и проблемите с РЗИ. Напълно подкрепям исканията".

Министър Меджидиев не отрече, че е притеснен от назряващото и основателно напрежение в различни структури на здравната система, а единственият изход от ситуацията, според него е:

"Трябва да има бюджет, да се гласуват тези пари и затова искам максимално бързо парламент, за да може да се гласува бюджет и да бъдат компенсирани тези хора".

Регистърът на лекарските грешки и добрите медицински практики, които се обсъждат на форума в Сандански, трябва да бъде право и отговорност на самия Лекарски съюз, категоричен е министърът:

"Трябва да се дадат права на Етичната комисия на Лекарския съюз, да може Лекарският съюз да се самоконтролира".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари