Асен Даскалов отправи питане за еднократната помощ за второ дете и близнаци в Русе

1
Общинските съветници от група „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ са депозирали в деловодството на Общински съвет – Русе проект на правилник по темата
Общинските съветници от група „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ са депозирали в деловодството на Общински съвет – Русе проект на правилник по темата Снимка: Фейсбук

Общинските съветници от група „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ са депозирали в деловодството на Общински съвет – Русе проект на правилник по темата

Общинският съветник от „Патриотите – ВМРО” Асен Даскалов отправи питане до кмета на Община Русе относно предоставяне на еднократна финансова помощ при раждане на второ дете и при раждане на близнаци.

През 2020 г. общинските съветници от група „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ депозират в деловодството на Общински съвет – Русе проект на Правилник за отпускане на еднократна финансова подкрепа за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на Община Русе.

Имайки предвид предложения от група „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ правилник работна група, в която участва и Асен Даскалов, разработва предложения за изменение и допълнение на Наредба № 21 на Общински съвет – Русе за реда, начина и условията за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани от бюджета на Община Русе.

С Решение № 358, прието с Протокол № 16/14.12.2020 г., Общински съвет – Русе приема предложената Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 21. Част от новите разпоредби на Наредба № 21, приети с горепосоченото решение, предвиждат предоставяне на еднократна финансова помощ на родители/осиновители при раждане на второ дете и при раждане на близнаци, когато детето/близнаците не е/не са настанено/и за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.

В тази връзка Асен Даскалов отправя към кмета на Община Русе следните въпроси:

1. Колко са новородените деца в Община Русе за периода от 01.01.2021 г. до 31.12.2022 г.?

2. Колко от новородените деца за периода от 01.01.2021 г. до 31.12.2022 г. отговарят на условията за получаване на еднократна финансова помощ на основание чл. 2, т. 2 от Наредба № 21?

3. Колко родители/осиновители на новородени деца за периода от 01.01.2021 г. до 31.12.2022 г. са депозирали в Община Русе заявление-декларация (Приложение № 2 към чл. 12а от Наредба № 21) за получаване на еднократна финансова помощ на основание чл. 2, т. 2 от Наредба № 21?

4. Колко родители/осиновители на новородени деца за периода от 01.01.2021 г. до 31.12.2022 г. са получили от Община Русе еднократна финансова помощ на основание чл. 2, т. 2 от Наредба № 21?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Как ша си намерите майстора
    Всички сте големи разбирачи от всичко. Големи ебачи и биачи ама от коментаторския стол, много ми се иска някой да застане с името си и очи в очи, да видим кой-кого. Аман от умирисани и гнили души
  • -1
    3
    Голям уЙ
    Да му го набутам фостата и да ми са празня на очилцата
  • 0
    2
    В.П.
    Тоя некадърник е настанен в РУО Русе като началник отдел административна дейност ,от ВМРО, без да има хал хабер от дейностите в образованието ! Затова и работата му там е пълен БАТАК ! Няма ли най-сетне някой да ги разгони тия некадърници ,барабар с Росица и Ивайло ! Пък за Боряна да не говорим, от една година е на пенсионна възраст , ама без нея не можеее ....!
  • 1
    1
    Дядо Мраз
    Педал
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари