Арменците в Русе отпразнуваха Възкресение Христово

0

Областният управител на Русе Анатоли Станев отправи поздравление към арменците по случай Възкресение Христово

Пожелавам ви духовна сила, вяра в доброто и надежда в утрешния ден. Нека здравето и благополучието бъдат неразделна част от ежедневието на всеки от вас“, се казва в написаното от Станев. Той пожелава още на миряните мир и любов в сърцата, както и повече светлина в мислите и делата.

Около 1000 души е арменската диаспора в крайдунавския град. Преди е била по-голяма, но за съжаление много хора са се изнесли в по-големи в градове на страната или са емигрирали. Духовният пастир на арменците в региона отец Дирайр Хадавян призова вярващите да бъдат достойни за Христовото Възкресение. „Не е достатъчно да се наричаме християни, а трябва да живеем като такива“, заяви свещеникът. „Всички мъки, които преживя Христос, цялото унижение, тази мъченическа смърт на кръста, е заради нашето спасение и след като Господ толкова много заобича хората, същата тази християнска любов ние трябва да я проявяваме и помежду си“, сподели още отец Хадавян, пишат от пресцентъра на Областна администрация Русе.

На 24 април предстои и отбелязване на Международния ден в памет на жертвите на Арменския геноцид. От 12:30 часа е планирано да бъдат положени венци и цветя в памет на невинните страдалци пред монумента в двора на Арменската апостолическа църква. Час преди това в знак на признателност и уважение към българския народ и неговите свидни жертви арменците от града ще положат венец пред Паметника на свободата. Припомняме, че на 24 април 2015 година във връзка с отбелязване на 100-годишнината от трагичната дата, българското Народно събрание прие декларация, с която признава „масовото изтребление“ на арменците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари