Арман Бабикян: С нашите пари плащат на определени медии, за да ни лъжат

0
Така наречената свобода се снижава до равнището на салама, заяви политологът
Така наречената свобода се снижава до равнището на салама, заяви политологът Снимка: Вестник Сега

"Храненето на медии с държавни или европейски средства срещу покупка на комфорт на определена политическа сила не е нова практика. Въпросът е, че с нашите пари ни убеждават, че управляващите са чудесни. И плащаме да бъдем лъгани." 

Това коментира пред FROG NEWS политологът Арман Бабикян по повод изнесената информация за даваните държавни пари на определени медии.

Държавата трябва да обясни какво е получила като услуга за предоставените от нея средства на медии. Ясно е, че се обслужва партията на власт, а не на държавата и нейните политики. Защо разни развлекателни радиа и телевизии получават средства от държавата? Властта трябва да отговори на този въпрос.

От друга страна бюджетите за реклама са ограничени и малките медии изпитват затруднение с оцеляването си. Те зависят от милостта на дадена община, министерство, агенция или държава. Наблюдава се нещо като държавен капитализъм подобен на Китай. Така малките медии заради възможността да усвоят средства срещу мълчание оцеляват, пък някои и добруват.

Има много общини в България, в които безработицата е колосална и там можеш да преживееш само ако получиш държавна или общинска работа. Получава се същото като при медиите – зависиш от държавните или общинските средства. Така наречената свобода се снижава до равнището на салама.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари