Арестуваха "служителка" на ВиК

0
39-годишната жена е извършила множество кражби в София
39-годишната жена е извършила множество кражби в София

39-годишната жена е извършила множество кражби в София

Служители на Шесто РУ задържаха 39-годишна жителка на Перник, която е извършила множество кражби в София.

Разследването започнало на 24 септември, след като възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите от Шесто РУ влезли в дирите на извършителката и вчера я задържали в района на планински кът за отдих.

Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийска района прокуратура.

Призоваваме гражданите да бъдат внимателни и да не допускат непознати лица в домовете си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари