Арестуваха над 200 души при мащабна операция в Турция

0
Заловени са членове на престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение в Диарбекир
Заловени са членове на престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение в Диарбекир

Заловени са членове на престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение в Диарбекир 

Над 200 души са задържани при мащабна операция за борба с наркотрафика, започнала тази сутрин в Дирабекир (Югоизточна Турция) и още девет окръга на Турция, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се позовава на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Сойлу съобщи на пресконференция в окръжната дирекция на полицията в Диарбекир, че операцията е била предприета след 8-месечна работа в координация с главната прокуратура в Диарбекир за залавяне на членове на престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение в Диарбекир и околните окръзи на синтетични наркотици, произвеждани в Иран. Той посочи, че в процеса на разследването е било установено, че начело на мрежата за наркотрафик стоят две жени.

Според информацията операцията, предприета едновременно рано сутринта в окръзите Диарбекир, Истанбул, Бурса, Батман, Шънлъурфа, Ван, Муш, Битлис, Ерзурум, Ескишехир и Мардин, е най-мащабната досега операция в Турция срещу улични наркодилъри.

Сойлу уточни, че в рамките на операцията са предприети акции на 205 адреса срещу 292-ма заподозрени, като са задържани 213 души, включително две жени, ръководили наркотрафика.

За момента не се съобщава количеството на задържаните наркотици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари