Арестуваха мъж с фалшиви фейсбук профили

1
40-годишният мъж изнудвал хора заради голи снимки
40-годишният мъж изнудвал хора заради голи снимки

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол е задържан 40-годишен криминално проявен созополчанин, който изнудвал свой 38-годишен съгражданин за сумата от 3 000 лв. съобщиха от ОДМВР - Бургас

Установено е, че 38-годишният мъж се запознал във Фейсбук с жена, на която след проведена активна кореспонденция, изпратил свои компрометиращи снимки.

На 08.04.т.г. получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3 000 лв. - в противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във Фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Около 23.00 ч. на 08.04.т.г. благодарение отличните полицейски действия на служителите от Районно управление – Созопол в района на градския стадион при вземане на паричната сума е задържан 40-годишния криминално проявен созополчанин. След извършено претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет.

В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържания созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили /женски и мъжки/.

40-годишния мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от "Икономическа полиция" при ОДМВРБургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари