Арестуваха лидерите в Мианмар

0
Лидерката на Мианма Аун Сан Су Чжи и президентът Вин Мин са задържани от армията
Лидерката на Мианма Аун Сан Су Чжи и президентът Вин Мин са задържани от армията Снимка: БГНЕС / Архив

Лидерката на Мианма Аун Сан Су Чжи и президентът Вин Мин са задържани от армията, съобщи говорител на управляващата партия

Водачката на управляващата партия в Мианмар "Национална лига за демокрация" и фактически премиер Аун Сан Су Чжи, както и други висши фигури от партията, са били задържани, съобщи говорител на партията, цитиран от Ройтерс и БТА.

Говорителят Мьо Нюнт каза, че Су Чжи, президентът Вин Мин и други ръководители са били "отведени" рано сутринта.

Аун Сан Су Чжи е арестувана от мианмарските въоръжени сили. Чухме да се говори, че тя е задържана в (столицата) Найпидо, предполагаме, че армията организира държавен преврат, посочи говорителят, цитиран от Франс прес.

Това става след дни на ескалиращо напрежение между цивилното правителство и влиятелните военни, породило опасения от преврат след изборите през ноември миналата година, на които "Национална лига за демокрация" спечели победа. Армията от седмици твърди, че изборите са били белязани от нередности и измами.

Достъпът до интернет в Мианмар е силно затруднен, а телекомуникациите са нарушени, съобщи специализирана неправителствена организация. Държавната телевизия Ем Ар Ти Ви съобщи във Фейсбук, че не може да излъчва заради технически проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари