Арестуваха крадец рецидивист край Стрелча след 14-часово преследване

0
В преследването са участвали лесничеи, дрон и следово куче
В преследването са участвали лесничеи, дрон и следово куче Снимка: Facebook

В преследването са участвали лесничеи, дрон и следово куче

След 14 часа издирвателни дейности полицията задържа мъж, уличен в кражби от търговски обекти в цялата страна, съобщи БНТ.

В акцията край град Стрелча са използвани следово куче, дрон и лесничеи. Мъжът е криминално проявен, като вече е лежал 12 години затвора.

Повече от 40 са кражбите в досието на криминално проявения мъж от Пловдив. Обирал е магазини в няколко области - последният е в центъра на Стрелча. Оттам задига пари и цигари.

"Вратата е отворил професионално с някакви негови уреди. Охранителната система го издава и започва гонка", обясни собственикът на магазина Николай Нончев.

След като вижда, че полицията го настига извършителят изхвърля кашона с откраднатите цигари и скача във водите на река Стрелчанска Луда Яна. Оттам униформените губят следите му.

"Изключително голяма помощ оказа използването на дрон, тъй като имаме и специално обучени служители в областната дирекция за това, който покрива огромни територии и може много бързо да ни даде представа дали на тази територия има укриващ се човек. Разполага с такива добри технически средства, с камера с разделителна способност и има изключително голямо значение при извършване на оперативно-издирвателни действия", обясни Мирослав Стоянов, говорител на ОДМВР-Пазарджик.

В издирването се включват и полицаи със следово куче и лесничеи. След 14 часа е заловен и вече е в ареста, засега за 72 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари