Арестуваха един от най-големите наркобосове в Мексико

0
Той е издирван за редица убийства, включително на трима лекари през април 2020 г.
Той е издирван за редица убийства, включително на трима лекари през април 2020 г. Снимка: ELIZABETH RUIZ / AFP

Той е издирван за редица убийства, включително на трима лекари през април 2020 г.

Мексиканските власти заловила един от лидерите на мощния картел Синалоа, съобщиха в събота военноморските сили и прокуратурата на щата Морелос, цитирани от БГНЕС.

Франсиско Хавиер Родригес Ернандес, известен като "El Senoron" (Господът) беше задържан в петък в туристическия град Масатлан, в северозападния щат Синалоа, при операция на агенти на флота.

Родригес Ернандес, за когото се твърди, че оглавява картела в централния щат Морелос, е издирван за редица убийства, включително убийството на трима лекари през април 2020 г., според службата на главния прокурор на Морелос.

В допълнение към горното той е издирван и за участие и деяния на организирана престъпна формация и е един от основните генератори на насилие в щата Морелос“, добавя се в изявлението на прокуратурата на щата Морелос, който е съседен на столицата Мексико. „Господът” също е обвинен, че контролира няколко лаборатории за производство на синтетични наркотици. През юли миналата година властите предложиха награда от 25 000 долара за информация, водеща до ареста му.

Самият бос на наркокартела Немесио "Ел Менчо" Осегера е един от най-издирваните наркобосове в света. Американската администрация за борба с наркотиците предлага $10 милиона за ареста му. Картелът Синалоа, най-голямата престъпна група в Мексико, се появи през 2010 г. след смъртта на регионалния му лидер. Мексико е в капан в спирала от насилие, довело до смъртта на над 340 000 души от 2006 г., когато правителството започна противоречива операция срещу наркотиците с участието на федерални войски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари