Арабаджиеви продали хотел, докато са в ареста

0
Цената на сделката е 50 милиона лева, като това я прави най-голямата в туризма за сезона
Цената на сделката е 50 милиона лева, като това я прави най-голямата в туризма за сезона

Докато Маринела и Ветко Арабаджиеви са в ареста след екстрадирането им от Испания дойде новината, че са се разделили с един от емблематичните си хотели - петзвездният "Виктория палас" в Слънчев бряг.

Цената на сделката е 50 млн. лв., като това я прави най-голямата в туризма за сезона, съобщава в последния си брой "Капитал".

Купувач е "С.Б. Роял Хотелс", информацията за която води следите към основателите на групировката СИК Красимир и Николай Маринови, по-известни като братята Маргини, както и към третия брат от фамилията - Димитър, който не е показвал пряко присъствие в престъпния свят, посочва изданието.

Маринела и Ветко Арабаджиеви са в обект на внимание от страна на прокуратурата от лятото на миналата година, когато бяха извършени обиски в хотел "Маринела" в София, в "Марица" в Пловдив и в домовете им. Беше съобщено за открити големи суми в кутии за обувки. Синът им Вълчо бе арестуван като в момента е пуснат под парична гаранция от 500 хил. лв. Родителите му бяха екстрадирани от Испания и са в ареста в София.

Сделката за хотела е от средата на май тази година. DBank разрешава да се извърши частично заличаване на особения залог на "Виктория груп корпорейшън". Обектът е на 30 метра от брега на морето и е сред гигантите в Слънчев бряг - с 485 двойни стаи, 42 мезонета, 16 единични стаи, 42 студиа.

Материалният интерес, заявен в имотния регистър по сделката, е за 50.3 млн. лв., като обаче колко е крайната цена е трудно да се каже. Новият собственик "С.Б Роял Хотелс" поема и 23 млн. лв. дълг към Българо-американска кредитна банка. В сайта за резервации Booking.com вече е обявено, че хотелът има нов мениджмънт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари