Apple тайно разработва безпилотен автомобил

0

Технологичният гигант Apple тайно разработва собствен безпилотен автомобил. Проектът носи името “Титан“. За направата му компанията има тайна лаборатория, в която се работи по електрическата кола.

Автомобилът наподобява миниван. По проектът работят стотици хора, а ръководител е Стив Задески. Изследванията са в областта на технологията на батерията, роботиката и производство на метали, пише Wall Street Journal. Към екипа работят и специалисти от Тесла Моторс и Мерцедес.

Междувременно в. „Гардиън“ съобщава за изтекли мейли относно разработката на автомобила. Изданието се е добрало до мейл, изпратен от инженера на Apple Франк Фиърън до GoMentum Station, огромен комплекс до Сан Франциско, който някога е бил база на военноморските сили.

Към днешна дата комплексът е център за практически експерименти в градски условия. Той пресъздава структурата на един град и има елементи като фалшиви бензиностанции, шосета и надлези.

„Бихме искали да разберем дали предлаганото от вас място е налично и как трябва да стане координацията с други страни, които ще го използват“, се казва в мейла.

Apple планира да прави големи печалби и в редица други области. Дори и проектът да не види бял свят, компанията ще намери ново предназначение на постигнатите резултати от изследванията.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари