Apple преувеличава живота на батерията на iPhone

0
Много модели не отговарят на обещанията на компанията
Много модели не отговарят на обещанията на компанията

Apple "значително" преувеличава живота на батерията при някои модели на iPhone, се казва в нов доклад от базираната в Обединеното кралство група за защита на потребителите Which.

Групата заяви, че е тествала девет различни модела и е установила, че всички те не отговарят на обещанията на Apple, като разликата във времето на живот на батерията е от 18% до 51%. 

Моделът IPhone XR се отклонява най-много от обявените данни на Apple, когато става въпрос за време за разговори, според заключенията. Which? казва, че при теста батерията на смартфона е издържала 16 часа и 32 минути, докато уебсайтът на Apple казва, че iPhone XR може да предложи до 25 часа време за разговори.

Which? е независима британска консултантска група за потребители, която тества и преглежда продукти в различни категории. Миналия месец тя публикува резултатите от разследване, според което сайтът на Amazon е наводнен с фалшиви рецензии, припомня "Бизнесинсайдър".

А ето и какъв отговор на теста дават от Apple:

„Ние стриктно тестваме продуктите си и заставаме зад претенциите за живота на батериите. С тясната интеграция между хардуера и софтуера, iPhone е проектиран да управлява интелигентно потреблението на енергия, за да увеличи живота на батерията. Which?не са публикували методологията си за тестване и не можем да сравним техните резултати с нашите. Споделяме нашата методология за тестване, която публикуваме тук подробно".

За да извърши тестването си, Which? определя колко дълго издържат напълно заредените телефони при непрекъснати телефонни разговори и сравнява това време с твърденията на производителите.

Групата твърди, че също така провежда подобен тест, за да види колко дълго телефонът ще издържи при непрекъснато сърфиране в интернет с едно зареждане, пише Блиц. Тя също така провежда други тестове, преди да прецени живота на батерията на устройството, твърдят от компанията.

Which? са тествали повече от 50 мобилни телефона от популярни марки като Samsung, HTC, Sony и Nokia, в допълнение на моделите на Apple. Резултатите показват, че HTC също така преувеличава живота на батерията за своите устройства, като казва, че средното време за разговори за продуктите му е с 5% по-ниско от това, което тайванската технологична компания е обявила.

  "В HTC усърдно проверяваме всички аспекти на производителността на продуктите", се казва в изявление на компанията. "Разликите в средата за настройка и тестване могат да доведат до някои вариации в посочените цифри за време за разговори."

  Марки като Samsung, Nokia и Sony, обаче, занижават времето за разговори на съответните устройства според резултатите от Which?.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари