АПИ: Прави се опит да ни бъде прехвърлена вината за тежък инцидент

0
Oт агенцията съветват шофьорите да карат с по-ниска скорост и да спазват по-голяма дистанция при гъста мъгла и намалена видимост
Oт агенцията съветват шофьорите да карат с по-ниска скорост и да спазват по-голяма дистанция при гъста мъгла и намалена видимост Снимка: NOVA

Агенция "Пътна инфрастуктура" призовава представителите на неправителствени организации да се въздържат от отправянето на обвинения без конкретни доказателства по повод тежката верижна катастрофа край Сандански. 

От агенцията правят уточнение, че за пореден се прави опит да им бъде прехвърлена вината за тежък пътен инцидент и то на новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба.

Предприети са стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. От агенцията подчертават, че участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала "Струма" има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система. Тя включва станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, информационни табла, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

Затова от агенцията съветват шофьорите да карат с по-ниска скорост и да спазват по-голяма дистанция при гъста мъгла и намалена видимост. Те призовават още да не се предприемат резки маневри, изпреварвания или внезапно спиране.

От АПИ са категорични, че внимателното шофиране при много слаба видимост е един от сигурните начини да се избегнат верижни катастрофи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари