Антон Тонев: На местните избори ГЕРБ и ПП-ДБ ще са опоненти

0
Нашият кандидат за кмет на Варна не е публично обявен, допълни депутатът от ПП-ДБ
Нашият кандидат за кмет на Варна не е публично обявен, допълни депутатът от ПП-ДБ Снимка: Фейсбук

Нашият кандидат за кмет на Варна не е публично обявен, допълни депутатът от ПП-ДБ

"ГЕРБ и ПП-ДБ имаме общи гледни точки, единствено свързани с управлението на държавата, с важните теми. Никъде на никакъв формат не е говорено в местни структури да се търси някакво съглашение".

Това заяви в ефира на БНР Антон Тонев от ПП-ДБ. Според него на местните избори двете коалиции ще са опоненти:

"На местните избори ПП-ДБ ще бъдат основният опонент в общини, управлявани от ГЕРБ, каквато е Община Варна. Има много натрупани проблеми и неотговорени въпроси. Това ще бъде полето на политическа битка. Нашият кандидат не е публично обявен, обсъждаме различни кандидати".

Ден след смяната на властта областният управител на Варна Марио Смърков отмени със своя заповед заповедта на предшественика си, с която беше спряно движението на автомобили по крайбрежната алея. Днес ще се състои протест против това крайбрежната алея да стане улица и да се промени нейния облик. Алеята трябва да е на гражданите, а не на колите, категоричен бе Антон Тонев. Той подчерта, че заповедта на предишния областен управител стъпва на становище на регионалното министерство. Според него обаче става въпрос или за неразбиране на документите, или за самоуправство.

Отправили сме питане към новото ръководство на регионалното министерство, което се е заело да установи дали е законосъобразна заповедта на РДНКС, посочи той.

Кметът на Варна има 14-дневен срок, за да вземе решение по казуса, каза Тонев и добави, че към момента не са водили разговори с него.

Той отбеляза обаче, че издаването на заповедта на областния управител е съвпаднала с посещение на президента Румен Радев в града. Според него той се опитва сякаш да създава свое политическо пространство.

"Търси се политически елемент. Във Варна има подозрения за връзка между местни икономически структури и управлението на Община Варна. В случая се вижда как явно това влияние е достигнало и до областна управа. Кипи тих огън между заведенията, които работят на алея първа, които настояват да има такъв достъп с коли, и много от гражданите, които предпочитат там да има спокойна обстановка и приятно място за отдих".

Относно информацията за луксозния апартамент в болница "Лозенец", Антон Тонев подчерта, че в последните години болницата е станала известна с много недобри практики.

"Имаше много теми, по които сякаш нищо не се случва", подчерта той. И добави:

"Забелязвате ли каква оценка дават много хора на нашата съдебна система - писали жалби, внасяли сигнали, нищо не се случва. За всеки важен случай хора, установили някакво нарушение, търсят само медиите".

"Става въпрос за един от много сериозните проблеми в българското здравеопазване - самоуправство на дългогодишни директори. Една от политиките, с която дойде ПП в здравеопазването и която се надяваме да наложим, е мандатността на директорите. Когато един директор е изправен пред изкушението да направи своето управление устойчив проект, той първо е готов да укрепва своята позиция чрез добри контакти с всяка следваща власт, а от друга страна е готов да иска да държи една структура дори с камери, дори с кабели в стените, както явно ще се окаже в "Лозенец", като нито една от тези практики не трябва да бъде стимулирана, а ограничавана максимално".

Това е във фокуса на колегите от здравна комисия, категоричен бе Тонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари