Антон Кутев подаде оставка като говорител на правителството

0
Какви мотиви изтъкна
Какви мотиви изтъкна

Мотивите му: „Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение”

Антон Кутев подаде оставка като говорител на кабинета "Янев". Това съобщи самият той преди минути в своя Фейсбук профил.

"Уважаеми приятели,

Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев", написа Кутев.

Повод за оставката му станаха трусовете в БСП, чиито дългогодишен член е говорителят на служебния кабинет. Като едно от знаковите лица в левицата, след слабите резултати на партията на последните избори, той поиска оставката на Корнелия Нинова. От кръга около председателя на БСП това се разчете като "огън от страна на Румен Радев" заради другото амплоа на Кутев - говорител на служебното правителство, назначено от президента.

По този повод, отново във фейсбук вчера Антон Кутев написа: "Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми Фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано. Това написа във Фейсбук Антон Кутев, който в момента е говорител на служебния кабинет".

И добави: "Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСП, шест години - секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на техните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП. Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти", заяви по-рано днес Антон Кутев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари