Английски педофил влиза в затвора

2
Чужденецът разпространявал порнографски материали от село в Русенско
Чужденецът разпространявал порнографски материали от село в Русенско

Чужденецът се занимавал с разпространение на порнографски материали от село в Русенско

62-годишен британски гражданин, пребиваващ в България, влиза за година в затвора, заради разпространение на материали с детска сексуална експлоатация, реши Районният съд в русенския град Бяла. 62-годищен британец-педофил А. бе признат от Темида за виновен, в това, че в периода от 02 януари 2013 г. до 26 ноември 2015г., в беленското село Босилковци, чрез два броя компютърни системи и чрез използването на компютърна програма за обмен на файлове "GigaTribe" с 27 потребителски имена, е разпространявал чрез глобалната система от взаимно свързани компютърни мрежи Интернет порнографски материали – общо 12 928 файла с графични изображения и видео клипове, за създаването, на които са били използвани лица, изглеждащи като ненавършили 18 години. Съдът му наложи наказание "Лишаване от свобода" за срок от 1 година, което да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален „Общ” режим, пише 24 аса.

Наложена му е и глоба от 4000 лв.

Педофилът бе задържан при операция на ГДБОП в Русенска област в края на миналата година. Реализацията по залавянето на мъжа, разпространявал материали с детска сексуална експлоатация, бе била проведена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на 26 ноември в Русенско. Съвместно със служители на ОДМВР – Русе, антимафиотите прибраха британския гражданин, преместил се да живее в Беленското село Босилковци преди пет години, където купил имот. Мъжът е излежавал вече ефективно наказание „лишаване от свобода“ в родината си, твърди МВР. В хода на разследването било изяснено, че за период от няколко години рецидивистът е създал над 50 акаунта в специализирана платформа за обмен на файлове с детска порнография.

Профилите с различна виртуална идентичност, с които членувал в затворени групи за сексуални насилници на деца, били направени за заблуда при евентуални действия по разкриването му. Сред децата обаче засега не са били установени българчета, не се знае къде и кога са били правени снимките, обясни за „24 часа” районният прокурор на Бяла Трифон Владов. „Оказа се, че британецът е разполагал с клипове и снимки с меко казано, неморално съдържание. На тях има актови сцени с малолетни и непълнолетни лица и са били разпространявани в Интернет. В тази връзка бе било образувано бързо досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Бяла. Мъжът бе привлечен под отговорност за престъпление по чл 159, ал.4 от НК, предвиждащ от 2 до 8 години затвор за създаване и разпространение на порнографски материал”, обясни Владов.

При ареста британецът оказал съпротива и направил опит да изтрие следите си. От дома му били иззети три лаптопа, два таблета, телефони, флаш памети и множество дискове с общо над 1 TB дисково пространство с детска порнография. Затова той бе с постоянна мярка „задържане под стража“.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари