Русе изпрати националите по щанги за Европейското в Армения

0
В продължение на два месеца и половина част от момичетата и момчетата от националния отбор тренираха в базата на ТСК - Русе
В продължение на два месеца и половина част от момичетата и момчетата от националния отбор тренираха в базата на ТСК - Русе

В продължение на два месеца и половина част от момичетата и момчетата от националния отбор тренираха в базата на ТСК - Русе

Официална церемония по изпращане на националните състезатели по вдигане на тежести се състоя днес преди обед в спортен комплекс „Ялта“. В продължение на два месеца и половина близо 80% от момичетата и момчетата от националния отбор тренираха на базата на ТСК - Русе, предоставена от доц. д-р Кирил Панайотов, тъй като финансови неуредици във федерацията възпрепятстваха подготвителния лагер, предаде Русе Медиа.

Доц. Кирил Панайотов пожела на добър час и успех на състезателите, а треньорката на ТСК - Русе Кръстина Атанасова изля менчето, за да им върви по вода.

„Изпращам ги с настроение, независимо, че подготовката беше ден за ден, всеки ден решавахме въпроси, но благодарение на усилията на всички, и министерство, и клуба, и цялата общественост, и състезателите, и най-вече треньорите, които, искам да подчертая, че без никакво заплащане, без никакви стипендии тренираха тези три месеца. Успяхме да осигурим условия за подготовка, имаше подготовка и най-голямата победа според мен е, че можем да участваме поне на прилично ниво“, каза доц. Панайотов.

Най-големите надежди са свързани с русенския състезател Ангел Русев, който ще защитава европейската си титла.

„Моята нагласа е една, да съм дълги години европейски шампион отново, да победя и да правя световни рекорди отново. Съперниците – нямам големи очаквания, но в едно състезание нищо не се знае“, сподели Ангел Русев. Освен него ТСК - Русе ще бъде представен и от Дениз Данев.

В отбора участват 14 състезатели – 5 при жените, където има три дебютантки в лицето на състезателката на ТСК - Русе Рени Русева, Магдалена Димитрова и Бояна Костадинова, и 9 при мъжете.

Старши треньорът Иван Иванов, който ще води националите на Европейското първенство, бе лаконичен. „Силно казано сме готови, но при обстоятелствата, които наложиха по този начин да се проведе подготовката, се надявам поне да се вземат 3 - 4 медала“.

За Ереван днес тръгва първата група национали, които се състезават в категориите 45 кг и 49 кг при жените и 55 кг и 61 кг при мъжете. Останалите две групи ще пътуват на 15 април и 20 април.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари