Андрей Гюров: КПКОНПИ ще бъде разделена на две

0
Едната част от комисията ще има разследващи функции и ще се бори с корупцията, а другата ще събира средствата, получени по незаконен път, обясни председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната”
Едната част от комисията ще има разследващи функции и ще се бори с корупцията, а другата ще събира средствата, получени по незаконен път, обясни председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната” Снимка: архив

КПКОНПИ ще бъде разделена на две

Това разкри председателят на парламентарната група на „Продължаваме промянатаАндрей Гюров пред БНТ.

По негови думи едната част от комисията ще има разследващи функции и ще се бори с корупцията, а другата ще събира средствата, получени по незаконен път. Партиите ще носят политическа отговорност за действията на министрите, които са излъчени от тях в бъдещото правителство, а парламентът ще оказва редовен контрол и ще вика членовете на кабинета често.

"Засега не е обсъждано дали в новото Народно събрание ще има комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ", съобщи още Гюров.

Той обясни, че дори и да няма специална комисия по ревизията на предишното управление, ще има анализ как е управлявана България в последните години. Този анализ ще отнеме от 3 до 6 месеца, обясни депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари