Амфибия разчиства резервата Сребърна

1
През 80-те години на миналия век тръстиката се е косяла на ръка
През 80-те години на миналия век тръстиката се е косяла на ръка Снимка: РИОСВ - Русе

През 80-те години на миналия век тръстиката се е косяла на ръка 

Със закупената преди година амфибия ще косят тръстиката в езерото Сребърна. С нея ще бъдат премахвани и наноси. Срокът за разчистването на терен от 900 декара е три години. Това сподели за БНР Цонка Христова, директор на РИОСВ-Русе.  

Екоинспекцията в Русе организира кръгла маса в Силистра на тема, свързана с откриването на методи за намаляване на биогените във влажните зони. Форумът е част от проект, изпълняван на територията на резервата „Сребърна“ за подобряване биоразнообразието и качеството на местообитанията на защитените водолюбиви видове. 

"Това е кръгла маса, на която искаме да обсъдим проблемите на влажните зони", сподели Цонка Христова, директор на РИОСВ-Русе. "Затова в нея участват и представители на други екоинспекции от страната", допълни тя. 

"Искаме да им предадем нашия опит, а и те да кажат какъв е техният опит. Ще им покажем закупената от нас техника с идеята какво ще направим за възстановяване на доброто състояние на поддържания резерват "Сребърна", посочи Цонка Христова.

За последно през 80-те години на миналия век тръстиката се е косяла на ръка. 

Част от този проект е и изграждането на западен канал, който ще спомогне вливането на прясна вода от Дунав в резервата. Целта всички дейности е "Сребърна" да стане още по-привлекателно място за туристите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Не знам,
    защо не се споменава екипът, който осъществява този грандиозен проект! Нито дума за тези, които правят и невъзможното за спасяването на езерото. Излиза, че РИОСВ-тата са на предна линия! А откъде идва финансирането и кои са ангажирани пряко с изпълнението му?!!! За кой ли път друг се кичи със слава! И то от Русе!!! А Силистра - общината там?!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари