Зелено Движение Русе: Не сме съгласни с позицията на директора на РИОСВ

5
Превишението на нормите не е единствен показател за едно замърсяване на въздуха, заявиха от местната организация
Превишението на нормите не е единствен показател за едно замърсяване на въздуха, заявиха от местната организация Снимка: Зелено движение в Русе / Facebook

Превишението на нормите не е единствен показател за едно замърсяване на въздуха, заявиха от местната организация

Местната организация на Зелено Движение Русе изрази несъгласие с изказаната от директора на РИОСВ г-жа Цонка Христова позиция, че няма замърсяване на въздуха в Русе.

"Превишението на нормите не е единствен показател за едно замърсяване. Най-важният показател са гражданите", заявиха от организацията.

"При наличие на 546 сигнала в рамките на три седмици, не може да се твърди, че причинителите са с битов характер", допълниха те.

От Зелено Движение Русе посочиха, че това, което всички граждани очакват да се случи, е да бъдат установени източниците на замърсяване и да бъдат предприети мерки за тяхното преустановяване, включително на неприятните миризми.

"Твърдението, че промишлените емисии са под допустимите норми, дори когато има неорганизирани залпови изпускания, не само че не успокоява обществеността в Русе, ами право точно обратното – остро девалвира доверието в институцията и създава още повече напрежение", заявиха от организацията.

Те призоваха РИОСВ да продължи да търси източниците на замърсяване и да предприеме необходимите мерки за тяхното преустановяване, за да се върне спокойствието в гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Петър
    Тези зелени има ли с нещо да бъдат доволни... нещо което да подкрепят и не носи застой и нищета
  • 2
    6
    аллекс
    че кой ги пита точно тези?
  • 3
    5
    Русенец
    До 4: Не е никак трудно, РИОСВ да има за всяко предприятие в Русе списък с химическите вещества, с които работи и емисиите, които отделя при производството си. От там се гледа, дали РИОСВ има с какво да мери тези емисии и а ко няма, да му бъдат осигурени нужните средства. Е да, ама......
  • 5
    4
    Гост
    Цонка може ли да каже, с какво мери фенолите? Откога имат с какво?
  • 12
    3
    Зелено движение
    назначи Цона. Нейните другари- Сандов, Белев и Сиджимов, който и сега е зам. министър, я инсталираха в РИОСВ без конкурс и после направиха такъв САМО ЗА НЕЯ. Русенските “зелени” удобно мълчаха 1,5г. и днес предизборно всички- вече участници в местни избори, се сетиха, че е нагла, корумпирана и некомпетентна. Всичката им зелена работа е такава! А ние ги търпим!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари