Американците искат тестове за умствени способности на Джо Байдън и Доналд Тръмп

4
77 процента от участващи в анкета американци подкрепят провеждането на когнитивни тестове за политици над 75 години
77 процента от участващи в анкета американци подкрепят провеждането на когнитивни тестове за политици над 75 години

77 процента от участващи в анкета американци подкрепят провеждането на когнитивни тестове за политици над 75 години

Нова анкета показва, че мнозинството от американците подкрепят предложението на кандидат-президентката от Републиканската партия Ники Хейли да се изискват тестове за умствена способност на политици на възраст над 75 години, предаде БНР.

Анкетата е на Фокс Нюз и показва, че 77 процента от американците подкрепят тестовете, само 20 процента са против, а 3 процента не са сигурни.

Хейли, която преди дни обяви кандидатурата си за Белия дом, призова за по-възрастните политици да се изискват тестове за умствените им способности в очевиден ход срещу президента Джо Байдън и предшественика му на поста Доналд Тръмп, които са съответно на 80 и 76 години.

Байдън обаче побърза да каже в интервю, че опасенията относно възрастта му са "напълно основателни", но че той не взема предвид възрастта си, когато решава дали да се кандидатира отново за президент. Всъщност той е най-възрастният президент в историята на САЩ и ако бъде преизбран отново ще бъде на 82 при полагането на клетва през 2025 г.

Според допитването сега 43 процента от гласоподавателите на Републиканската партия са за Тръмп, 28 процента подкрепят губернатора на Флорида Рон ДеСантис, а за Ники Хейли и за бившия вицепрезидент Майк Пенс са само с по 7 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари