Американски експерт: САЩ са заподозрени за атаката срещу „Северен поток“

1
Целият свят счита, че САЩ са извършили атаката, но американските медии мълчат, казва Джефри Сакс
Целият свят счита, че САЩ са извършили атаката, но американските медии мълчат, казва Джефри Сакс Снимка: Getty Images

Целият свят счита, че САЩ са извършили атаката, но американските медии мълчат, казва Джефри Сакс

Течът от газопровода „Северен поток“ е в центъра на вниманието на международната общност.

Джефри Сакс, бивш специален съветник на генералния секретар на ООН и професор по икономика в Колумбийския университет, в интервю за медии каза, че вероятният виновник за инцидента са САЩ и всички факти го доказват, предава Радио Китай, пише 24 ЧАСА.

Едно от доказателствата са сигналите от радарите, според които американски хеликоптери, които обикновено се намират във военната база Гданск в Полша, са обикаляли в района на теча, каза Сакс. Освен това по-рано тази година Вашингтон заплаши, че при всички случаи ще сложи край на „Северен поток“, а държавният секретар Антъни Блинкън заяви миналия петък на пресконференция, че "това също е чудесна възможност за САЩ".

„Недопустимо е Западът да казва всичко това, но всъщност целият свят счита, че САЩ са извършили атаката срещу тръбопровода. Дори репортери от вестници ми казаха лично, че това е вярно. Нашите медии обаче не го съобщават“, каза още Сакс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Сtanko
    Тия работи са ясни за всички, само че на краварите никой не смее да им го каже в лицето... освен Путин... ама не е ясно до кога ще може да му се лази по нервите...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари