Америка се захвана с просперитета на България

0
САЩ и България създадоха 4 групи за задълбочаване на партньорството
САЩ и България създадоха 4 групи за задълбочаване на партньорството Видео: БГНЕС

Създадохме 4 работни групи, за да задълбочим нашето партньорство, обяви Джон Кери.

България живее във времена, изпълнени с предизвикателства. Аз съм тук днес, да кажа на всеки български гражданин, че Америка е абсолютно ангажирана с просперитета на България. Като съюзници България и САЩ застават рамо до рамо повече от десетилетие, заяви държавният секретар.

Той не подмина и борбата с корупцията в България. Страната ви трябва да засили своите усилия да спре процесите на корупция, каза Кери, който е работил като прокурор и като такъв е работил по превенцията на корупцията и борбата с пране на пари., разказа той. Нито един регион не е предпазен от корупция, но най-вече трябва да знаем, че всички страдаме от такива неща. Затова САЩ напълно подкрепя България в реформите в съдебната система, каза още той.

Сега е моментът да надградим всичко. Увеличаваме броя на отворените места за българите по програма за обмен на младежи, увеличаваме броя на местата за българи, които да участват в различни програми. Доволен съм, че САЩ си партнират с българските граждани за опазване на културното наследство в тази страна – включително "Св. Тодор" в Бобошево. Посетих ротондата "Св. Георги" и се подсетих за отговорността на всички ни, че трябва да опазим връзката ни с миналото. Да опазим миналото, особено когато древни богатства стават жертва на продължаващи военни действия и грабежи. Ако останем ангажирани и ако можем нашите думи да уплътним с действия, ще смятам, че ще се справим с предизвикателствата да укрепим демокрацията не само в България, но и в региона. Очаквам с нетърпение да работим в годините напред, за да изпълним тези наши цели, добави още Кери.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари