Алибегов: Хората избягват да работят в нашия бранш, внася се работна ръка от Киргизстан

2
По данни на БАЗ в последните 2 години на пандемия 25% от фирмите в бранша са затворили
По данни на БАЗ в последните 2 години на пандемия 25% от фирмите в бранша са затворили Видео: NOVA

Хората избягват да работят в нашия бранш заради пандемията.

Затова усилено се внася работна ръка от Киргизстан. Това заяви в студиото на “Събуди се” по NOVA председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Според Алибегов “българският туризъм не е приоритет за правителството”.

Това, което прави държавата е лош кризисен ПР. Изказването на финансовия министър Асен Василев за ресторантьорския бранш е лъжа. Намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш, никога не е било мярка, която да доведе до намаляване на цените. Това не е истина”, каза Алибегов и допълни, че намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш е било европейска мярка с цел да останат повече пари в бизнеса.

Според него ресторантьорите трябва да останат с 9% ДДС, както е в хотелиерския бранш.

“Сектор “Туризъм” трябва да бъде с единно ДДС. Хотелиерите са с 9% ДДС от 12 години”, поясни Алибегов.

По данни на БАЗ в последните 2 години на пандемия 25% от фирмите в бранша са затворили.

Не мисля, че сертификатите ще са това нещо, което ще отпуши българския туризъм. Последните години приоритетите на правителството не съвпадат с тези на бизнеса”, каза председателят на БАЗ

Най-вероятно няма да бъдем толкова привлекателна дестинация тази година. От два месеца слушаме само за изнасяне на оръжия към Украйна, а тук имаме енергийна криза, криза с петрола, икономическа криза, чудим се как бизнесът да свърже двата края.”, поясни Алибегов.

За съжаление липсата на диалог на правителството с бизнеса ще доведе до още фалити, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Че кой бяга от хубава работа и коректни работодатели? Забрана за внос на работна ръка! Нека останат работодателите, които са надживели мутренския период и са престанали за всичко да клечат с паничка пред държавата!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари