Алексей Арестович: ООН едва ли е в състояние да защити Запорожката АЕЦ

0
В Украйна вярват в безопасността на Запорожката АЕЦ
В Украйна вярват в безопасността на Запорожката АЕЦ Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН може да направи много неща, но едва ли ще се случи

Съветникът на Зеленски, Алексей Арестович, се усъмни в способността на ООН да защити Запорожката атомна електроцентрала, пише Факти.бг.

ООН, оглавявана от генералния секретар Антониу Гутериш, едва ли е в състояние да защити Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), каза Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Володимир Зеленски, в интервю за израелското Best Radio.

„Общото събрание, ако гласува в пълен състав, може дори да преодолее ветото на Съвета за сигурност - има такава възможност. Според международното право теоретично е възможно да се приеме обвързваща резолюция. Генералният секретар може да направи много неща тук, но разбираме, че това едва ли ще се случи “, усъмни се украинският политик.

Той също така се подигра на западната помощ за осигуряване на безопасността на украинските военнопленници от Азовстал в следствения ареста им в Еленовка.

„Наистина вярвам в безопасността на Запорожката АЕЦ“, каза съветникът.

По-рано стана известно, че по време на преговорите в Лвов президентът на Украйна Володимир Зеленски, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН Гутериш са координирали действията си в областта на споразумението за износа на украинско зърно и ситуацията в АЕЦ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари