Александър Ненков: ГЕРБ винаги е носил отговорност

0
Може да сме най-бедни, но сме в много отношения на челни позиции
Може да сме най-бедни, но сме в много отношения на челни позиции Видео: Novini.bg

„Работата на една опозиция е да критикува, да търси пропуските в едно управление и това трябва да прави всяка една конструктивна опозиция“, коментира в интервю за NOVINI.BG депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Целта на правителството е да продължим да спазваме финансовата дисциплина и темпът на икономическо развитие. Това е целта на нашето правителство“, обясни той и добави: „В бюджета за следващата година в определени сфери се полагат много усилия. Пример е здравеопазването“.

„Когато обаче се предложи вариант на реформа, веднага от другата страна се чуват аргументи против“, каза Ненков във връзка с исканията в сферата.

„За съжаление, това е на принципа – всички искаме реформи, ама като става въпрос за нас – не може“, поясни той и уточни: „една реформа наистина е трудна“.

ГЕРБ винаги е носил отговорност. Борисов два пъти е подавал оставка с цел да се запази социалния мир, да се направи едно допитване, а г-жа Корнелия Нинова, когато трябваше да поеме отговорност – не го направи“, заяви депутатът.

Относно ваканциите на депутатите заради изборите тази година: Ненков смята, че парламентът не е изгубил време в почивки по време на кампаниите, а точно обратното – се е работило повече. Според него при правенето на закони се изисква съсредоточеност, да няма разкъсване между частите му и затова в една предизборна кампания не може да се залага на законодателството.

Александър Ненков коментира и избора на Мария Габриел за първи вицепрезидент на ЕНП. Той поясни, че българите трябва да имат повече самочувствие. „Има поводи за гордост“, обясни Ненков и разясни, че това е видял и в Загреб. „България е приета навсякъде. Може да сме най-бедни, но сме в много отношения на челни позиции“, заяви народният представител от ГЕРБ.

„Очаквах от БСП в тяхната декларация да поздравят Мария Габриел.

Сергей Станишев, когато стана председател на ПЕС, включително и Бойко Борисов заяви, че това е гордост за нашата държава. Имаме социалист, който е председател на една от най – големите партии в Европейския парламент (ЕП) , имаме Габриел, която е заместник – председател на най – влиятелната група, която управлява ЕП десетилетия. България има политици, които ни карат да се чувстваме горди“, каза още пред NOVINI.BG Александър Ненков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари