Александър Каракачанов: Гешев е "псевдо проблем", бедни сме, ограбват ни, не раждаме деца

1
"Колкото и голяма да е идеята да обесим главния прокурор, това не е болката на хората", заяви той
"Колкото и голяма да е идеята да обесим главния прокурор, това не е болката на хората", заяви той Снимка: стоп кадър / Nova

"Колкото и голяма да е идеята да обесим главния прокурор, това не е болката на хората", заяви той

"Виждаме как един цирей се пука и това е грозна работа, но циреят е факт, ако не сме видели как гори - значи сме живяли в друг свят". Това заяви философът и политик доц. Александър Каракачанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той попита дали наистина главният прокурор трябва да е основната тема на България: "Колкото и голяма да е идеята да обесим главния прокурор, това не е болката на хората".

По думите на на госта трябва да има идеи, около които да бъдат обединени политиците - като образование здравеопазване.

"Здравеопазването, което прави пари, но не прави здраве. Купуваме круши от Македония, Полша ни продава ябълки. Ако махнем проблема с главния прокурор, където се блъскат в главата няколко партии, се оказва, че няма различия по тези теми и че Бойко краде, а главният прокурор го прикрива", добави доц. Каракачанов.

Като "псевдо проблем" той определи разделението на политиците около оставката на Гешев. Като основен философът посочи проблема в политическата култура.

Доц. Каракачанов представи данни от проучване на "Тренд" за отношението на българите към прехода. Изводите: "Бедни сме, грабят ни чрез данъчната система, социалната система може да съществува само с много пари".

Изследването показва, че българите имат преобърнати представи за лявото. За 42% от анкетираните то е "тоталитаризъм и диктатура", а не справедливост.

"Успя да се наложи в българската политика, че лявото е БСП, която е продължител на традицията от времето на Живков. Проучването очертава и друга тревожна тенденция: Българите считаме, че нашата демокрация е колкото в Саудитска Арабия, където жените ги убиват с камъни", заяви доц. Александър Каракачанов.

По думите му липсата на основна политическа култура ни води до "това тъжно състояние".

В анкетата еднакъв е броят на хората, които посочват Русия и Украйна като агресор във войната.

"През много кризи сме оживели, ще преодолеем и тези, важно е българските млади семейства да започнат да раждат, но други са интересите по върховете", завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    За съжаление
    Е МнООООго прав......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари