40 страни обсъждат мирно решение на войната в Украйна на конференция в Джеда

0
Киев и съюзниците му се надяват разговорите да доведат до споразумение по ключови принципи за мирно прекратяване на войната на Русия
Киев и съюзниците му се надяват разговорите да доведат до споразумение по ключови принципи за мирно прекратяване на войната на Русия Снимка: SPA/dpa/picture alliance / архив

Киев и съюзниците му се надяват разговорите да доведат до споразумение по ключови принципи за мирно прекратяване на войната на Русия

В саудитския град Джеда днес следобед започнаха дискусии, свързани с намирането на изход от конфликта в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на саудитски държавни медии.

Двудневната среща е част от дипломатическите усилия на Украйна да получи подкрепа отвъд основните си западни поддръжници, като се обърне към държавите от Глобалния юг, които не са склонни да вземат страна по отношение на конфликта, засегнал тежко световната икономика, допълни БТА.

Висши представители от около 40 страни, в това число САЩ, Китай и Индия, се събраха в Саудитска Арабия за разговори, които Киев и съюзниците му се надяват да доведат до споразумение по ключови принципи за мирно прекратяване на войната на Русия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    ха,
    Поправете ме ако греша, ама зеления не издаде ли указ за забрана на мирни преговори?!?
  • 8
    1
    фена на Путин
    Владимир попита ли го някой дали може ? Поредният акт на циганска просия от страна на хохлите. Търсят нови глупаци да ги тъпчат с кеш и въоръжение. Западът взе да дава назад. Нищо особено. Нови глупаци естествено няма. Те не са толкова прости хората колко неонацистите на усраина. Общо взето на хохлите им се ебава майката, положението им е ужасно тежко и става все по-зле с всеки изминал час. Пред капитулация са.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари