Военнослужещи унищожиха стара авиобомба

0
Боеприпасът е намерена в софийския квартал „Възраждане”
Боеприпасът е намерена в софийския квартал „Възраждане” Снимка: Сухопътни войски - България

Боеприпасът е намерена в софийския квартал „Възраждане”

Днес формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени бойни припаси от 78-ми батальон за осигурване – София, с ръководител на специализирания екип капитан Борислав Манов, разузна, транспортира и унищожи фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 - силно корозирала, без видима маркировка, намерена в квартал „Възраждане” в град София.

Дейностите по унищожаване на авиобомбата се изпълниха на учебен център „Сливница” при стриктно спазване на мерките за безопасност, съобщават от Министерство на отбраната.

Формированието е задействано по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Мисля
    Редно беше да бъде обезвредена авиационната бомба от представителите на българският парламент в качеството си на яростни евроатлантически интербригадисти. Главно оперативно лице Соломон Паси,Киро,Наско Генерала,Бочко,Ф.Димитров,Ив.Костов,Н.Михайлова и др Началник щаб Симеон Сакс Кобург Готски.Лице за връзка Радан Кънев.Викачи ,дежурните от парламента.
  • 8
    1
    До Се Ди Се,ГЕРБ,ДБ,ПП,ДаБъ,Дв...
    Това е спомен доказателство за възпитаното и братско отношение на нашите евроатлантически партньори и тяхната велика милост и внимание към скромната ни столица в едно минало време.Този дар от небето AN-М30А1 е пуснат с благословия към столичани от американски самолет.Нищо чудно да е пуснат от самолета на м-р Томпсън на който.има в знак на признателноста за спуснатият дар от небето кръстено селище "Гара Томпсън". Изглежда нашите политици страдат от Стокхолмският синдром за съжаление и това те го доказаха във времето. Не си намериха място на неумитите миризливи задници.Сами стоят на Ф-110 и пълнят,пълнят ли до дъно всеки ден без изключение.Мирише се не трае AN-М30А1 доказателствата са на лице и все още се появяват след 78 години. AN-М30А1
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари