Актуални възможности за бизнеса в Русе

0

Днес в Зала 1 на Областна администрация – Русе се проведе информационна среща с бизнеса на тема „ Нов програмен период – актуални възможности”. Срещата се организира от Областна администрация – Русе, Русенска търговско – индустриална камара и Областен информационен център – Русе като част от кампания за представяне на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020.

На срещата присъстваха г-жа Пенка Попова – началник отдел АКРР на Областна администрация – Русе, г-н Милен Добрев – изпълнителен директор на Русенската търговско – индустриална камара, г-жа Камелия Златанова – управител на ОИЦ – Русе, представители на бизнеса и експерти от Областна администрация – Русе и Областният информационен център.

Експертите от Областния информационен център разясниха насоките за кандидатстване по отворена процедура „Ново работно място 2015” на ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Нагледно беше представено и електронното кандидатстване по процедурата в ИСУН 2020, което ще бъде постоянна практика през новия програмен период.

Г-н Добрев от Русенската – търговско индустриална камара представи проект за видео конферентен център, който е свързан в мрежа с такива центрове във Враца, Крайова и Кълъраш. Той е реализиран по проект „Заедно в реално време: мрежа от видео конферентни центрове за осъществяване на интерактивна връзка и сътрудничество в трансграничния регион” (CBC Live), който се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013 г. в партньорство със Сдружение „Общество Идеин”, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско - промишлена палата – Враца и Търговско – индустриална и земеделска камара – Кълъраш.

Видеоконферентната мрежа позволява общуване и превод в реално време. Тя се базира върху най-нови технологични решения, които дават чувство за реално присъствие на участниците, изграждат среда на жива комуникация с кристален образ и перфектен звук. Връзката е защитена и гарантира конфиденциалността, необходима за преговори между фирмите и институциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари