Активно полицейско присъствие в Русе

1
МВР - Русе отбелязва Първият европейски ден без загинали на пътя
МВР - Русе отбелязва Първият европейски ден без загинали на пътя

Ще бъде осигурено активно полицейско присъствие на пътя за гарантиране безопасността на движението

Първи Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.  

По предложение на TISPOL, Европейската мрежа на службите на пътна полиция, датата 21 септември 2016 г. е обявена за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на пътна полиция се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември. Координатор на изпълнението на операция EDWARD за България е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи. Операцията ще премине под мотото „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!“ 

На 21 септември, на територията обслужвана от ОДМВР - Русе ще бъде осигурено активно полицейско присъствие на пътя за гарантиране безопасността на движението. Максимален брой полицейски екипи ще подсигуряват движението на автомобили по направления от и към големите населени места за организиране и подпомагане на автомобилното движение, а също и недопускане образуването на колони предвид предстоящите почивни дни от 22 до 25 септември 2016 г. На 21 септември всеки час ще следим дали успяваме да изпълним своя ангажимент. 

Актуалните данни в деня на операцията ще бъдат публикувани в сайта на МВР..

МВР призовава всички водачи и пешеходци да помислят как шофират, как се движат по пътя, да ползват предпазен колан, да шофират със съобразена с пътните условия скорост и то задължително без употреба на алкохол или упойващи вещества. Нека всички помислим за близките и приятелите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари