Академик Владимир Зарев: Зависими сме от европейски чиновници и от бюрокрацията на САЩ

3
Академик Владимир Зарев: Зависими сме от европейски чиновници и от бюрокрацията на САЩ
Видео: NOVA

Темата за независимостта на България коментира писателят академик Владимир Зарев

30 години след демократичните промени България продължава да бъде зависима. Такова мнение изрази писателят академик Владимир Зарев в предаването “Денят на живо” по NOVA.

“Ние продължаваме да бъдем зависими от европейските чиновници, от техните решения и приумици и от нашия нов голям брат - бюрокрацията на САЩ. България никога не е била независима”, категоричен бе писателят.

“Трябва да правим разлика между фиктивната независимост и реалната независимост, между формалната независимост и реалната независимост”, каза още той.

Акад. Зарев коментира и откриването на нова българска библиотека в канадския град Ванкувър, за която съобщи посланикът ни в Торонто. “Нашата родина - това е езикът. Това е истинската родина. Тя е в езика и непрекъснатия контакт с хората едни с други. Това е нещото, което доведе до тази тежка носталгия - отсъствието на нормално общуване на езика, на който човек е свикнал да говори. Родината е езикът”, каза акад. Зарев.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    БОЦко
    Така става, демокрацията отдавна се изроди в диктатурна демокрация и папагалите се възхищават. Моята маминка, съвременник на Тома Измирлиев, казваше, моля за извинение, "Един да пръдне, другите се насират."
  • 6
    2
    АлиТо
    Право думаш академик Зарев, ама завинаги си си затворил вратата към НОВА-та. А и към не новите Btv и БНТ. Туйто!
  • 6
    1
    робин худ
    Дано до края на октомври не се случи нещо и не предизвикат руснаците байдън това му е целта ,не стане ли нищо предстоят избори и байдън знае че втори път няма да могат да фалшифицират изборите в негова полза ,а ако стане мексико и флорида ще се отделят от щатите тик так само гледайте тия мърши времето им е преброено Тръп е следващия президент дано не го убият като кенеди
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари