Аферата “Хемус”: 12 милиона лева са платени в аванс на фирма за “цветя и храсти"

1
Това разкри Бойко Рашков
Това разкри Бойко Рашков Снимка: Кадър: НС

Това разкри Бойко Рашков

Заради авансови плащания в размер на милиони левове Министерството на вътрешните работи проверява фирма за “цветя, храсти и други”. Това е поредната страница от сагата около строителството на АМ “Хемус”.

12 милиона лева са били раздадени авансово на производител на цветя и храсти. Една част от тях са били дадени кеш, стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков в кулоарите на парламента, предава FrogNews.

"Касае производители на цветя, храсти и други, които ще произвеждат и ще озеленяват ненаправената магистрала след петнайсетина-двайсет години. По първоначални данни са им отпуснати по тези познати ви начини 12 млн. лв., от които 6 млн. лв. в брой", каза Рашков.

Аферата “Хемус” стана ясна още през 2021 г. Стана ясно, че за строителството на лот 5 от инфраструктурния проект големи суми са били раздадени авансово на фиктивни фирми. Голяма част от средствата - в брой. Бойко Рашков обвини пряко ГЕРБ за схемата, като заяви, че между 30-40% от парите за магистралата не са използвани за строителство, а са отивали в една определена политическа партия - ГЕРБ. Борисовата формация обяви, че ще съди силовия министър за клевета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Ккк
    Е как да им ги дадат под формата на купони за лидл ли ? А сори то такива вече няма, щото кирчо се занимава с макетата а бюджет няма.
  • 2
    2
    Хаха
    Цветята трябва да са били герберчета, следвайки партийната линия. Но партията повяхна съответно сега и герберчетата.
  • -1
    1
    Хемус
    Вие каква безсмислена медия сте ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари