Адвокат на пребит от прокурорския син се оплака от "приятелски съвети"

1
Има ли опит за натиск по делото срещу прокурорския син от Перник?
Има ли опит за натиск по делото срещу прокурорския син от Перник? Видео: NOVA

Има ли опит за натиск по делото срещу прокурорския син от Перник?

Зорница Костова, която е адвокат на пребития от прокурорския син Васил Михайлов треньор Румен Андонов, съобщи, че интензивно е получила "приятелски препоръки" от различни видове да няма присъди от 2 до 10 години лишаване от свобода, а да има сключване на споразумение.

Офертата е отправена в последното съдебно заседание във вторник. Предложението беше абсурдно. Считам, че не е уместно да се казва, че защитата и подсъдимото лице няма да се съгласят на наказание повече от 1.5 години. Още в съдебната зала изразих становище, че това споразумение е неприемливо”, каза Костова в ефира на Нова телевизия, пише вестник “Сега”.

По нейни думи, по-интересното било, че след съдебното заседание е получила две телефонни обаждания от колеги адвокати, които счита за "препоръка", както и получила покана за среща на кафе от трети колега със същото настояване.

"Не намерих връзка между тримата колеги, с които ще разговарях. Случва се да се прави служебен коментар по факти и идеи, но те са във връзка с юридически казуси. Това са отделни независими един от друг колеги, които проведоха разговор в посоката, която ви казвам, разказа още Зорница Костова.и добави, че според нея, ако до момента се касае до препоръки, то те могат да бъдат нещо различно от добронамерените препоръки.

Тя не изключи, че тези "препоръки" може да прераснат в натиск, включително за изтегляне на жалбите и показанията по случая.

Васил Михайлов, който е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, беше изпратен на съд за 8 престъпления през декември 2022 г. Тогава това съобщи пред журналисти зам. районният прокурор на София Иван Стефанов. Младежът е привлечен към наказателна отговорност за закана за убийство и няколко телесни повреди. Сред заплахите, които той отправял, е и случай на закана към охранител в ареста. За най-тежкото престъпление Михайлов може да получи между 2 и 10 години затвор. В съда са внесени 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45 свидетели. Готови са и няколко експертизи, обясняваха по онова време прокурорите.

Месец преди внасянето на обвиненията Васил Михайлов беше върнат в ареста, след като наруши домашния си арест. През юни 2022 г., когато граждани на Перник се вдигнаха на протест заради действията на 18-годишния тогава ученик, той беше арестуван за жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов.

Първоначално младежът бе привлечен от прокуратурата към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив, твърдеше държавното обвинение. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ. Михайлов бе обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокуратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Междувременно Михайлов беше осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд по старо дело. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов. По това дело той беше обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в края на август 2021 г. в Созопол. Бил с компания, която се сбила с друга групичка на алея между бар и дискотека. Нападнал двама души, единият от които се опитал да защити приятеля си, но получил силен удар с юмрук в лицето и впоследствие претърпял няколко операции на носа.

По делата по обвиненията за действията му в Перник обаче още няма присъди дори и на първа инстанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Има
    Едно хубаво дръвце, бухалчица му ви кат демократите! Та не искам да занимавам друг човек, щото трябва да плати татенцето му командировки и прочее, че е пребил и двамцата! Та и бизнес мое да развие човека, ако ста не, а ще стане! И не ми показвайте тоя крокодил, моля повече! Искам да видя жив съдия, който ще го осъди, а не разни ЛИЦЕМЕРИ, завършили ЮЗУ с купени дипломи!
  • 9
    2
    Пффф
    Добре бе, Перник не е чак толкова малък град. Да бе, протекция от прокурори и полиция, ама аз ли да се вдигна от Русе, да си го издебна извън камери и точно след два токата до го вкарам в кома. Аре малко да се вземат в ръце тия! Винкели имали, дръжки! Един 60 килограмов суек ги направи на маймуни.
  • 11
    1
    Росен Гацов
    Цяла държава не може да се справи с един шибан келеш. Едно време, при правешкия Светия, малкия вече щеше да е в стомаха на прасето Гошу.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари