Административният съд в Русе отхвърли жалбите на бащата на агресивния ученик

3
Бащата обжалва наказания, наложени на  тийнейджъра от училищното ръководство
Бащата обжалва наказания, наложени на тийнейджъра от училищното ръководство

Административният съд в Русе не уважи жалбите на бащата на агресивния тийнейджър, срещу когото родители на потърпевши деца протестираха, срещу заповедта на директора на Националното училище по изкуствата за преместване на сина му в друго училище.

Магистратите са преценили, че действията на училищното ръководство са напълно в духа и в унисон с изискванията на Административно-процесуалния кодекс, пише TVN.

В рамките на малко повече от месец на тийнейджъра са били наложени 3 наказания, става ясно от материалите по образуваното в Административния съд дело. В края на октомври по предложение на класния ръководител, за неизпълнение на задълженията, му е било наложено наказание „забележка“. 20 дни по-късно, също със заповед на директора на училището, му е наложено наказание „предупреждение за преместване в друго училище“. Причината този път е доста по-сериозна – „нарушение на забраната да се носи хладно и огнестрелно оръжие и да се застрашава живота и здравето на другите ученици“.

След още седмица, след поредното провинение, дошла и третата заповед – за преместване на момчето в друго училище. При издаването и на трите заповеди директорът на училището е спазил всички нормативни изисквания, категорични са магистратите.

Бащата бил поканен по телефона да отиде в училището, за да получи заповедта, но той даже не изчакал края на съобщението и затворил телефона. Няколко дни по-късно препис от заповедта получила майката на буйния тийнейджър. Броени дни преди Нова година бащата завел в Административния съд дела, с които настоява заповедите на директора на училището да бъдат отменени. Съдът обаче отхвърля претенциите му по жалбите.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред ВАС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари