Абитуриентските балове в Русе започват от утре

2
Най-много училища са избрали да направят баловете си на празника 24 май
Най-много училища са избрали да направят баловете си на празника 24 май Снимка: Русе Медиа / архив

Най-много училища са избрали да направят баловете си на празника 24 май

Абитуриентските балове на русенските училища започват от утре, 23 май.

Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование д-р Росица Георгиева, цитирана от Русе Медиа.

Първи ще празнуват завършващите средно образование от Дойче шуле и ПГ по строителство, геодезия и архитектура „Пеньо Пенев“.

Най-много училища са избрали да направят баловете си на празника 24 май. Тогава е денят на абитуриентите от ПГ по транспорт, ПГ по икономика и управление „Елиас Канети“, ПГ по механотехника, СУ „Възраждане“, ПГ по туризъм „Иван Павлов“, ПГ по електротехника „Апостол Арнаудов“, Спортното училище „Майор Атанас Узунов“, ПГ по облекло „Недка Ив.Лазарова“ и СУ „Йордан Йовков“.

На 25 май ще се състоят баловете на ПГ по промишлени технологии „Атанас Буров“, АЕГ „Гео Милев“, НУИ „Проф.Веселин Стоянов“, ПГ по корабостроене и корабоплаване, ПЧСОУ „Леонардо да Винчи“ и ПГ по селско стопанство „Ангел Кънчев“.

На 26 май баловете ще приключат с абитуриентите на СУЕЕ „Св, Константин-Кирил Философ“, ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, СУ „Христо Ботев“, МГ „Баба Тонка“ и СУ „Васил Левски“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    Либия обича България
    И да следвате примера на чичо Ви Пенчо: учение, сватба, доктор, ДУПЕдат, кмет, Оххх колежките, палуване на работното място, свенлив развод в село Долно Уйно, изселване на село с любовницата, изоставяне на наследниците си, и отново палуване с колежките. Е така се става големец у русито.
  • 6
    10
    Русенец
    До 2 Уважаема Госпожо, Аз моята кариера съм я изградил в Русе и съм постигнал, каквото съм целял, та града не ми е виновен за нищо. Просто той заслужава много повече. Завърших в София и бях единствения от потока, който се върна в Русе. Но истината е, че нашият красив град вече не е толкова красив и далеч не е привлекателен за русенци. Голяма част от моите съученици и приятели вече не са в Русе. Градът заслужава много повече, та за това ми е болно. Иначе в хотелите винаги може да намерите свободни места и то от днес за днес. Казвам го, защото работя в голяма фирма и запазваме места за гости и колеги от други градове. Градът е безлюден. Единствено на хепи и още не повече от две заведения ви трябва резервация, всичко останало е празно. Казвате на центъра живеете, а виждате ли в какво състояние е пл. Свобода? Харесват ли ви счупените плочки, буренясалите градинки и мръсотията? Харесва ли ви обесената в кабели сграда на общината? А пл. Батенберг през музея дали ви харесва ?! А пред градинката между платната на цар освободител? Останете със здраве, останете в Русе.
  • -6
    9
    До Русенец
    Ако само русенците броите за хора, сте прав. Но, освен все повече чужденци, има и много хора от други градове, работещи тук, не само от околните села. Познавам поне няколко, трайно заселили се в Русе, работещи в чуждите фабрики. Студенти, предимно от северна България, останали в Русе - също. Има и много хора в командировка, които допринасят за оживлението. От тях знам, че трудно се намират места в хотелите. За съжаление има много хора, които лично те не се справят добре, и предпочитат да хвърлят вината върху града. И аз не съм доволна от управата, и на града, и на държавата, но истината е, че историческите процеси ни влачат напред, а Русе е такова място, което се е развивало от хилядолетия и ще го бъде и занапред.
  • 12
    8
    Русенец
    До No 2 Русе оживен?! Вие май в друг град не сте стъпвала? Оживено е във Варна, в Бургас, в София, в Русе, не, не е, а беше. Аз също живея на центъра и освен казина и казина, и пак казина, а и няколко рушащи се красиви архитектурни паметници друго не виждам, то няма. Вашето оживление идва от няколкото стотин румъци, които ежедневно са в града. В Русе не останаха русенци. По отношение на училищата - вече част от тях просто ги няма. Например техникука по химия, техникума по зърнопрерабитване и други. Паралалките са по 2, най-много три. Бяха по 6. Ресторантите не са в повече, а в по-малко дори. Александровкса е пуста и празна, магазините се дават под наем, няма кой да ги наеме.
  • 8
    7
    До Dhei
    От началото на 80-те са по три, преди това бяха по две. Учеше се и в събота, на две смени по 5 часа, 6 бяха изключение.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари