95 нови случаи на коронавирус в Русенско

0
Оздравелите през вчерашния ден са 133, но две жени и трима мъже са починали
Оздравелите през вчерашния ден са 133, но две жени и трима мъже са починали Снимка: Dunavmost

95 са заразените с COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие

Въпреки това през вчерашния ден оздравелите отново са повече и се наблюдава трайна тенденция за спад на активните случаи. Най-много заболели от коронавирус за последните 24 часа отчитат здравните власти в община Русе – 77. Петима заразени има в Иваново, по трима в Две могили и Ценово, по двама в Борово, Бяла и Сливо поле, както и един във Ветово.

Оздравелите през вчерашния ден са 133, но две жени и трима мъже са починали.

Активните случаи са 1 577, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 21 019, а преболедувалите 18 118. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 13-о място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Смолян – 35. На болнично лечение към момента в областта се намират 287 човека, като 59 от тях са в реанимация. Свободните легла са 116, от които интензивните са 7.

До момента в областта са извършени 88 568 имунизации, като повторна доза са получили 45 575 човека. Бустерна доза пък са получили общо 1 195 русенци.

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък.

Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла също са осигурени от трите вида ваксини, а в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари